Groepsverkrachting

Ik ben totaal in shock. Al 38 jaar voer ik brood aan eendjes en ineens lees ik dat mijn goedbedoelde sneetjes en korstjes helemaal niet gezond zijn voor mijn gevederde vriendjes. In de vrije natuur kunnen eenden wel dertig jaar oud worden. De eendjes die ik in het park voer, mogen blij zijn als ze de twee halen.

Eendjes voeren heb ik altijd al leuk gevonden. Het enthousiasme waarmee die lui op een broodkapje afkomen gaat nooit vervelen. Ook het egoïsme onder die beesten is een mooi schouwspel. Als er eentje met een groot stuk casino wit vandoor gaat en er drie in zijn nek meekrijgt, is mijn dag geslaagd.

Helaas is het lachen me inmiddels vergaan na het lezen van een artikel waarin staat dat het zout in brood funest is. Daar komen lever- en nierproblemen van die weer zorgen voor hart- en vaatziektes. Bovendien zorgt het zout voor uitdroging en tast de olie in het brood het verendek van eenden aan. En het wordt nog veel gekker.

Omdat ik natuurlijk niet alles geloof wat er wordt opgeschreven, googelde ik eens verder op ‘eenden brood voeren’. Wat blijkt: als eenden geen voedsel meer hoeven te zoeken gaan ze zich vervelen, ruziemaken en elkaar verkrachten. Ik verzin het niet. Eendenvrouwtjes zijn zelfs regelmatig het slachtoffer van groepsverkrachtingen waarbij ze worden bestegen door moddervette, seksueel overactieve woerden.

Ik wil verder niemand bang maken, maar op dezelfde webpagina staat ook dat overvoerde eenden bij huizen gaan rondhangen en opdringerig worden. Kortom, stop onmiddellijk met het voeren van brood aan eendjes, want als we niet uitkijken grijpen die motherduckers de macht.

Advertenties

7 gedachtes over “Groepsverkrachting

 1. Hoe het bij de eenden zit weet ik niet exact, maar ik voer wel de vogels in mijn tuin met het vele brood dat vanuit de bedrijfskantine weggegooid dreigt te gaan worden. Vier tot acht sneden brood gaan er per dag in mijn tuin doorheen. De mussen zien er welvaren en weldoorvoed uit en ook de kauwtjes zijn in top-conditie.
  maar ik zat wel laatst in Harderwijk op een terras waar de mussen nagenoeg volledig teren op hetgeen er van de tafels op het terras valt en hetgeen de mensen hen voeren. En wat me opviel, was dat hun vederdek zonder uitzondering er wat armetierig uitzag, gehavend, sleets… Anders dan de vogels in mijn tuin.
  Ik denk dat je – en die eendensite – wellicht gelijk hebt: als er teveel gevoederd wordt, gaat dat ten koste van de gezondheid van de vogels. Mede daarom hang ik ook iedere dag het veel natuurlijkere strooivoer voor ze op, zodat zze wel een beetje gevarieerd eten van de vogels-schijf-van-vijf…

 2. Tuurlijk! Er zit voor mensen al teveel zout in brood.
  Zelf gooi ik nog steeds brood in de sloot. Maar nooit veel geen zak vol. Hooguit 2 kapjes of plakjes per keer.

  Maar als ik er over nadenk moet ik toch maar eens stoppen. Ook voor tuinvogels is het slecht. 😩
  En ons konijn krijgt ook niet meer!

  Nu moet ik zelf nog minderen. Goed voor de lijn! 😃

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s