Kijken naar parkeerautomaten

Ik stond laatst voor een rood stoplicht in Apeldoorn en zag rechts van mij een bejaard echtpaar kijken naar een parkeerautomaat. In die ene minuut dat ik stond te wachten, heb ik ze niet zien bewegen. Ze keken alleen, als aan de grond vastgenageld. Bij de man hing de mond iets open en de vrouw had een blik van totale radeloosheid.

Deze oude mensen zijn niet gek. Als je er goed op let, zie je ze namelijk heel veel. Mensen die minutenlang naar parkeerautomaten staan te kijken in de hoop ze te kunnen ontcijferen. Ik heb me altijd al afgevraagd waarom er een miljoenmiljard verschillende parkeerautomaten zijn en waarom je er altijd eerst drie kwartier naar moet turen voordat je snapt wat je moet doen.

En dan hebben we in Raalte nog geluk. Ik was laatst ook in Amsterdam en toen ik eindelijk een plekje had gevonden, stond op de automaat dat je alleen met je mobieltje kon betalen. Dan moet je dus een appje downloaden, zeshonderd pagina’s met persoonlijke gegevens invoeren en als je geluk hebt, heel veel geluk, dan gaat alles goed en kom je maar een half uur te laat op je afspraak.

Er zijn mensen die in Raalte het betaald parkeren willen afschaffen. Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van, want je kunt je auto altijd wel op een gratis plek zetten, vaak met de bekende blauwe parkeerschijf. En als je te lui bent om een stukje te lopen, dan moet je maar betalen. Met dat concept is dus helemaal niets mis. Nou ja, bijna niets, want betaald parkeren betekent wel… parkeerautomaten.

Mijn ergernis is zo groot dat ik er wat aan ga doen. Ik start per direct met de oprichting van de PvdEP, de Partij voor de Eenvoudige Parkeerautomaten. Ik begin uiteraard lokaal, maar heb ambities om dat landelijk uit te bouwen. In 2024 moet Nederland verlost zijn van ingewikkelde parkeerautomaten. Later, als ik oud ben, wil ik hooguit tien seconden naar zo’n automaat kijken. Dan moet het klaar zijn.

Advertenties

6 gedachtes over “Kijken naar parkeerautomaten

 1. Laatst ging ik maar een optreden van Frank Boeijen. Bij de parkeerplaats een enorme rij….toen ik na een kwartier aan de beurt was las ik op de hefboom , alleen met pin betalen.
  De dag ervoor kon je nog met munt geld betalen.
  Ik kon geen kant meer op dus kaartje getrokken en een plekje gezocht. Omdat ik dacht nu ook met muntgeld te kunnen betalen had ik mijn pinpas thuisgelaten. Om middernacht kon ik mijn dochter uit bed bellen of zij mij wilde komen verlossen van de parkeerplaats. Omdat ik mijn pinpas niet bij me had, en niemand zo attent was mijn kaartje a 1.30€ te willen betalen…..blijkbaar dacht men dat de 2€ die ik duidelijk liet zien, een valse munt was. Fijn hoor, parkeerplaatsen en attente mensen .

 2. It’s a jungle out there (om met een groot filosoof te spreken), maar je hebt helemaal gelijk. Ik meld me bij deze aan voor de op te richten partij. Ik wil wel flyeren 🙂

 3. Elke betaald parkeren zone opschuiven tot de landsgrenzen helpt ook.
  Het verhogen van de wegenbelasting hoort daar jammer genoeg dan ook bij.

  Wanneer we dan ook iets meer inkomstenbelasting gaan betalen?
  Kunnen we onze paspoorten voor vrij reizen met het OV gebruiken.

  Simpel en eenvoudig ….

  Fietsvriendelijke groet,

 4. Laat even weten als de partij is opgericht dan word ik uiteraard gelijk lid van deze partij en kan er hopelijk een einde aan deze chaos gemaakt worden, succes !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s