Toen na het avondeten het bakje vla op tafel kwam, vroegen mijn kinderen zich af waarom ze er geen lepel bijkregen. Mijn antwoord was dat ik nog niet genoeg bestekzegels had. “Morgen gaan we weer naar Albert Heijn. En als ik het goed uitgerekend heb, kunnen jullie rond Kerstmis met een lepel eten. Misschien. Tot die tijd mogen jullie je vingers gebruiken om het bakje goed leeg te maken.”
Ik had het natuurlijk kunnen weten voordat ik aan de spaaractie begon. Bij Douwe Egberts ben ik er ook ooit ingetrapt. In 1995 knipte ik voor het eerst een spaarpunt van een pak aroma rood snelfiltermaling. De gebaksvorkjes leken me wel wat. Die had ik nog niet en ik zou ze vast voor mijn verjaardag bij elkaar gespaard hebben. Het bleek een misrekening, want inmiddels eet mijn visite al twintig jaar taart met de vingers.
Misschien ligt het aan mij, maar ik heb nog nooit een spaarkaart van welke actie dan ook vol kunnen krijgen. Ja, één keer, bij Shell. Toen leverde ik een volle zegelkaart in voor een handdoek. Maar die gebruik ik nu als poetslap, want hij past niet mooi bij de rest van de handdoeken. Dan had ik nog zeven spaarkaarten vol moeten tanken en zoveel zuipt mijn auto niet.
Het gekke is dat ik het toch steeds weer probeer. In mijn portemonnee zitten twaalf halfvolle stempel- en zegelkaartjes. En twee bonnetjes met stempels van toen ik het kaartje niet bij me had. En vijf losse plakzegeltjes waarvan ik geen idee heb waar ze bij horen. De helft van de kaartjes zijn van winkels die niet meer bestaan. De andere helft zijn van winkels in Etten-Leur, Oegstgeest of een ander dorp waar ik per ongeluk ooit eens was, maar nooit meer kom.
Ik besloot bijna rigoureus te stoppen met sparen. Totdat mijn zoon zijn toetje op had, met zijn vieze vlavingers naar het halflege pak wees en zei: “kijk pap, er zitten spaarpunten op. Als je drieduizend koeienpunten hebt, krijgen we vijftig cent korting op toegangskaartjes voor een kinderboerderij in Zuid-Limburg. Mag ik nog een bakje vla, dan is het pak eerder leeg.”
De stukkie’s die je schrijft zijn geweldig. Vaak ook omdat het je allemaal zo bekent voor komt. Ook vandaag na het lezen van het sparen van de zegeltjes begint mijn ochtend weer goed zo herken baar. Ik wacht op het volgende stuk. Gr Jolanda
zo herkenbaar….prachtig verwoord… 🙂
Heerlijk verhaal,komt me bekend voor heb altijd ook van die onbekende zegels. Ben ook niet supermarktvast dat maakt het nog erger.
Haha, geweldig! Veel spaarplezier.
Fijn dat het jou wel lukt ….
Ik begin niet meer aan het sparen.
Teveel zegeltjes en punten liggen er ergens verstopt in mijn huis.
Vriendelijke groet,
Mooi stukje!
Als je een beetje zoekt, kun je die “zegelaanbiedingen” vaak ook wel zonder zegeltjes vinden. Onze supermarkt doet niet aan zegeltjes, wel zo makkelijk.
Die handdoeken van de Shell zijn trouwens wel herkenbaar. Wij hebben daar een hele stapel van, met bijbehorende washandjes. Heel handig als je vriend vrachtwagenchauffeur is! 😉
Succes met je 3000 koeienpunten…
Haha, moet je single ouder zijn. Dan komt je zelden aan genoeg zegels/punten of wat ook. Ik spaar wel alles om ze vervolgens aan een andere spaarsukkel te geven.
Ik spaar alleen Perla koffiezegels. 240 punten a 10 punt per zegel! Dat lukt nog net en mijn dochter is weer blij met haar extra 2 euro! 😀
Tot voor kort ook alles aan zegels, coupons, kaartjes, wubsmurfen en andere prullaria aangenomen, want gratis en voor niks! Nou is dat natuurlijk ook niet helemaal waar, dat snap ik dan nog wel. Maar wat moet je met die rotzooi waarvan je de series nooit compleet kunt krijgen?
Ik ben er dus ook mee gestopt! Geen spaarsukkel meer, en dat bevalt me prima. En het leuke ervan is dat het niet leidt tot ontwenningsverschijnselen…
Leukkkk
Het probleem rondom sparen prima omschreven. Je maakt bijna een ereronde als je het doel bereikt hebt, totdat je weer op aarde belandt en weet dat je voor de waardeloze prijs die je krijgt zelfs nog moet bijbetalen…
Dat komt omdat je Nederlander bent. We zijn allemaal spaarsukkels omdat je dan iet (bijna) gratis krijgt. Dat je daar dan eerst voor honderden euro’s aan boodschappen moet doen, valt ons kennelijk niet op
🙂