Campinghouders schijnen zich kapot te ergeren aan kampeerders die online vanuit hun caravan of tent allerlei spullen bestellen. Het gaat niet alleen om het laatste romannetje, maar er worden koelkasten, matrassen en complete tuinsets besteld. Ik vind het hilarisch.

Zelf heb ik jarenlang gekampeerd dus ik vind dat ik na al die jaren afzien recht heb om de draak te steken met het fenomeen dat kamperen heet. Het is namelijk, als je er over nadenkt, een idiote manier van op vakantie gaan. Wie laat er nou zijn lekkere luxe huisje achter om twee weken op een tuinstoel te zitten tussen de natte badlakens van de buren links en de barbecuelucht van de buren rechts?

Mensen die gaan kamperen sjouwen hun hele hebben en houden mee om het vervolgens op een bloedhete plek ergens in het gras uit te stallen. Verder is het natuurlijk opvallend dat alles minder is dan thuis. Zo plast er in mijn huis niemand over de wc-bril, hoef ik geen muntje te halen om te douchen en heb ik niet één, maar wel vier gaspitjes zodat de groente en het vlees tegelijk klaar kunnen zijn. Ideaal zo’n huis.

Zelf heb ik tijdens mijn campingavonturen nooit iets online besteld. En nu ik er zo over nadenk, heb ik daar eigenlijk vreselijk veel spijt van. Zo’n eiermatje ligt natuurlijk voor geen meter, dus waarom heb ik niet gewoon een matras laten komen. En waarom liep ik eigenlijk zo te prutsen met een blikje knakworst op een gaspitje? Ik had veel beter een maaltijd kunnen laten komen via thuisbezorgd.nl. Allemaal gemiste kansen.

Nee, ik snap die campinggasten van tegenwoordig wel. Best leuk natuurlijk, dat kamperen. Zolang je maar dezelfde luxe hebt die je thuis ook hebt. Lang leve de wifi!

Advertenties