Heb ik ergens iets gemist? Zijn alle agenten al een tijdje gestopt met het uitdelen van boetes? Doen de flitskasten het nog? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb al zeker tien jaar geen bekeuring meer gehad. En ik klaag niet hoor, maar het is wel raar.

Het probleem is wel dat ik me eigenlijk steeds asocialer ga gedragen. Ik zet overal mijn auto neer zonder parkeergeld te betalen, fiets probleemloos door allerlei winkelstraten en op snelheid let ik al helemaal niet meer. Iemand moet me tegenhouden voordat het echt uit de hand loopt.

En ik weet wat jullie denken hoor. Die Rick Evers is columnist en zuigt alles uit zijn duim voor een mooi verhaal. Maar in dit geval is dat niet waar. Ik weet echt van gekkigheid niet hoe ik een bekeuring moet krijgen. Ik app en bel me suf achter het stuur, kleef bumper en heb allang geen zin meer om richting aan te geven.

Een collega van mij vertelde eens dat hij in zijn huishoudbudget jaarlijks vijfhonderd euro had opgenomen voor bekeuringen. Dat was gewoon ingecalculeerd. En als dat in december nog niet op was, ging hij belachelijk hard rijden. Er was immers geld over. Toen vond ik dat raar, maar inmiddels snap ik het. Je wordt een beetje baldadig als je niet wordt tegengehouden.

Voor mij is het nu een kleine stap om tegen politieauto’s aan te plassen of om bij files de vluchtstrook te nemen. Kortom, stop deze waanzin! Geef mij in godsnaam een bekeuring! Als er onder mijn lezers politiemensen zijn, kijk dan uit naar een donkerrode Toyota Aygo in de regio’s Overijssel en Gelderland. Het moet opvallen, want ik ben nogal groot en dat ziet er heel gek uit in zo’n klein rood wagentje. 

Ik reken op jullie.