RAALTE – Rick Evers heeft vanwege het winterweer met veel sneeuw besloten om de zaterdagcolumn deze week niet te plaatsen. Dit zal voornamelijk gevolgen hebben voor zijn vaste volgers, maar ook toevallige bezoekers van rickevers.nl kunnen last hebben van dit gemis.

Voor zover bekend hebben andere columnisten in Nederland wel gewoon hun column geplaatst. Youp van ’t Hek hierover: “Natuurlijk heb ik ook getwijfeld, we hebben het hier wel over sneeuw in Nederland. En een flink pak ook. Op zulke momenten moet je even goed nagaan in hoeverre het allemaal wel gepast is wat je doet.”

Sylvia Witteman had door haar achternaam zelfs extra reden om te twijfelen, maar ook haar column bleek gewoon in de krant te staan. Sylvia: “We moeten ons in zulke gevallen niet af laten leiden. Columnist ben je iedere week, ook onder moeilijke omstandigheden. Wat Rick Evers doet, vind ik dan ook uitermate zwak.”

Met de zondag in aantocht maken de fans van Boer Zoekt Vrouw zich inmiddels de nodige zorgen. Het is geen geheim dat Rick Evers ook de samenvattingen van bzv voor zijn rekening neemt en als code oranje lang aanhoudt, zou dit zomaar gevolgen kunnen hebben voor de wekelijkse verhaaltjes over Jan, Theo, Bertie, Geert en Tom.

Rick Evers, die zelf niet bereikbaar was voor commentaar, zal zijn beslissing ongetwijfeld weloverwogen genomen hebben. Een vriend, die vrijdagavond nog bij Evers op bezoek was, zegt niets vreemds aan hem te hebben gemerkt. “Het was de Rick zoals ik hem kende. Niets wees erop dat zijn vaste column vandaag niet zou verschijnen. Ik denk dat we ons niet al teveel zorgen hoeven te maken.”

Advertentie