Hierbij solliciteer ik naar de rol van supermarktmanager voor uw commercials. Ik heb nog geen vacature zien staan, maar ik hoorde dat Harry gaat stoppen, dus ik dacht ik ben er als de plofkippen bij. Ik neem aan dat u een nieuw boegbeeld zoekt. Met deze brief hoop ik u te kunnen overtuigen.

Met mijn jarenlange ervaring als vakkenvuller bij Albert Heijn heb ik echt blauw bloed. Het feit dat ik acht jaar lang bij u heb gewerkt, geeft mij zelfs een streepje voor op Harry Piekema, vind ik zelf. Bij hem zag je toch altijd wel dat het een acteur was. Ik ben daarentegen Γ©cht een supermarktmedewerker geweest, dus ik pak dat straks moeiteloos weer op.

Mijn tweede voordeel is dat we thuis een hamster hebben. Hij heet Stuart en is eigenlijk van mijn zoontje, maar ik zie het beestje natuurlijk vrij veel. Ik kan u dus helpen om de reclames met de hamsters wat realistischer te maken. Wist u bijvoorbeeld dat hamsters overdag slapen en ’s nachts leven? In uw hamstercommercials vind ik de beestjes wel erg actief tijdens het daglicht.

Waar ik helaas niet over beschik is het olijke hoofd zoals Harry dat wel heeft. Ik ben wel sympathiek, maar heb van nature een beetje een norse uitstraling. Aan de andere kant was uw vorige boegbeeld natuurlijk wel een beetje sullig. Ik denk dat ik veel meer een babe-magnet ben dan Harry Piekema en met mijn sex appeal zou ik wel eens meer vrouwelijke bezoekers naar uw supermarkt kunnen trekken.

Zoals u tijdens het lezen van deze brief merkt, heb ik een vlotte pen. Ik kan u dus ook helpen met het schrijven van zomerhits. Zo vond ik zelf de tekst ‘hamburgers met korting, o o o o o oo’ wel erg simpel. Ik denk dat we het meer moeten laten rijmen. Zo heb ik al uitgezocht dat er best veel producten rijmen op Albert Heijn. Denk aan tonijn, mandarijn en appelazijn. Maar ook rozijn, kapucijn, witte wijn en met een beetje dichterlijke vrijheid zelfs filet americain. Daar moeten we straks zeker iets mee doen.

Al met al genoeg redenen om mij aan te nemen lijkt me. En als u dan in mijn contract laat zetten dat ik dan niet meer naar andere supermarkten kan, heb ik daar geen moeite mee. Ik kom nu nog regelmatig bij de Aldi omdat ze daar toch een stuk goedkoper zijn, maar met het juiste salaris wil ik ook best eeuwige trouw aan uw supermarkt beloven.

Ik wacht uw telefoontje met belangstelling af.

Met vriendelijke groet,
Rick Evers

Advertentie