IMG_2240-0.JPG
Omdat de wereld zo’n beetje overal in brand staat, vind ik het tijd voor wat luchtigs. Net terug uit Zweden heb ik geen trek in verhalen over Gaza, Irak, Syrië of Rusland. Drie weken heb ik met mijn gezin gekampeerd. Met een vouwwagen natuurlijk. We trekken al een paar jaar met zo’n ding achter de auto door Europa en als je het mij vraagt doen we het nooit meer anders.

Natuurlijk heb ik mijn zwakke momenten gehad waarbij ik stiekem dacht aan een luxe hotel op een Grieks eiland. Een sterretje of vijf. Handdoeken in kunstige vormen op een zacht bed, verwarmde zwembaden met ligbedden en een ontbijtbuffet waar het personeel iedere ochtend een eitje met spek voor me bakt. Met de dooier heel. Maar toch… het kan niet op tegen een vouwwagen.

Vakantie, dat begint voor mij namelijk al in de auto. Helemaal volgestouwd met dingen die niet meer in de vouwwagen kunnen, een voorraadje eten en drinken voor mij en drie kussens voor mijn reisgenootjes. Terwijl ze slapen, geniet ik van een TomTom die start bij twaalfhonderd kilometer en langzaam aftelt. De zonneklep zit vol met mijn lievelings-cd’s die ik samen met de kilometers stuk voor stuk in de nacht verslind.

Als mijn gezin de slaap uit heeft, heb ik de vakantiebestemming al bijna bereikt. Op de camping klappen we de vouwwagen uit, ritsen we de voortent eraan en krijgen alle spullen snel een plekje. Ineens hebben we ons eigen knusse huisje inclusief slaapplekken. Gezellig, waterdicht en alles bij de hand. De kinderen maken meteen vriendjes in het speeltuintje en ’s avonds bij het kampvuur drinken we een biertje met de buren.

Twijfel je nog over jou ideale vakantie voor volgend jaar? Laat je vooral niets wijsmaken door mensen die tien dagen lang met plastic all inclusive bandjes om de pols rondlopen en ’s ochtends extra vroeg opstaan om een badlaken op het mooiste ligbed leggen. Ga kamperen. Met een vouwwagen. Geloof me, je wilt nooit meer iets anders.