Dag mensen, mijn naam is Mark Rutte en ik heet u allen van harte welkom in ons mooie Nederland. Allemaal een goede vlucht gehad? Ik zie sommigen van u nogal nors kijken. Ik snap dat. Mijn welgemeende excuses voor de vertraging bij de bagageband. Ook dat is Nederland, hahaha. Check straks in het hotel nog even of u wel uw eigen koffer heeft, want ook dat gaat vaak mis.

Een speciaal welkom ook voor de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Salaheddine Mezouar, ik hoop dat ik het zo goed uitspreek, hahaha. Goed dat je gekomen bent Sal. Van Geert moest ik trouwens zeggen dat hij het niet zo kwaad bedoelt. Als je vandaag niets steelt, geen rotzooi trapt op straat en vrouwelijke buschauffeurs niet voor ‘hoer’ uitmaakt, kun je morgen gewoon weer aanschuiven.

Tot zover de opening. Ik zou graag snel doorgaan naar de agenda, want we hebben veel te bespreken. Heeft iemand nog wat op te merken over de agenda? Aanvullingen? Niemand? Dat gaat vlot mannen, als dat zo doorgaat, zijn we zelfs op tijd klaar om met het bord op schoot naar de samenvattingen kijken. Oh nee, er wordt bijna niet gevoetbald vandaag omdat wij hier zo nodig moesten vergaderen. Dat is waar ook, hahaha.

De ingekomen stukken. Ik kreeg een verzoek van de premier van Oekraïne. Hij wilde liever niet naast zijn Russische collega zitten. Ik denk dat dit voor iedereen helder is en ik zie dat jullie ook ver uit elkaar plaatsgenomen hebben. Heel goed. Ik vind dat Rusland trouwens nu wel erg dicht tegen Litouwen aangeschoven zit. Blijft u wel even op uw eigen plek zitten meneer Lavrov, ik geloof niet dat meneer Grybauskaité het leuk vindt dat u steeds dichterbij komt. U heeft ook al zijn pen zie ik, hahaha. Geef die eens terug, niet langzaam alles van de buren afpakken.

Eens kijken, een ander ingekomen stuk komt van de heer Wilders. Of ik wil toezien dat er niet meer dan één Marok… Oh pardon, dat was niet voor de hele zaal bedoeld, hahaha. Verder geen ingekomen stukken zie ik. Dan gaan we door naar de bespreekpunten. Nucleaire wapens. Wie is er tegen? Eén, twee, drie, vier… Wacht, dat telt lastig zo. We doen het anders. Willen jullie meer of minder nucleaire wapens in de wereld? ‘Minder, minder, minder, minder, minder, minder (13x).’ Oké. Dan gaan we dat regelen. Goede reis terug!