Vanaf maandag 16 december start de tweedaagse cursus ‘Een betere vrouw’. In twee dagsessies van acht uur kun je als vrouw leren hoe je een minder irritante echtgenote kunt zijn voor je man. Het programma bestaat uit praktijkvoorbeelden en rollenspellen.

De volledige cursus kost € 695 inclusief cursusmateriaal, certificaat en lunch. Voor mannen die dit hun vrouw cadeau willen doen (of zichzelf, het is maar hoe je het bekijkt), is er ook een speciale kerstaanbieding. Voor € 745 is een overnachting van de vrouw op locatie inbegrepen.

De inhoud van de cursus is als volgt:

DAG 1
Veel zeggen in weinig woorden (presentatie)
Iets uitleggen hoeft niet altijd in een tien minuten durende monoloog. Twee mannen zullen laten zien dat je ook in slechts een paar zinnen de essentie kunt overbrengen. Een truc die aangeleerd zal worden, is het weglaten van overbodige details. Ook volgt er een presentatie die laat zien waarom mannen alleen dingen onthouden die er echt toe doen.

Parkeer nooit meer zelf (workshop)
Waarom zou je zelf een auto inparkeren als je weet dat het toch niet lukt zonder schade? De automobielindustrie heeft inmiddels slim ingespeeld op het groeiende aantal vrouwelijke bestuurders. Steeds meer auto’s kunnen zichzelf inparkeren. Bij een heuse testsessie laten we zien dat het veel beter gaat wanneer je als vrouw gewoon van het stuur afblijft.

Een tas kan lang mee (presentatie)
Mannen snappen dat je als vrouw spulletjes mee moet nemen als je geen broekzakken hebt. Waarom daar ieder half jaar een andere tas voor nodig is, is minder duidelijk. Tijdens een presentatie laten twee geslaagde vrouwen, die respectievelijk al drie en vier jaar dezelfde tas hebben, zien dat het anders kan.

Er is niets (rollenspel)
Mannen kunnen ook stil zijn zonder reden. Ze kunnen moe zijn, een kutdag hebben gehad op de zaak, of gewoon bloedchagrijnig zijn. Wat dan niet helpt, is de vraag: “is er iets?”. Er is namelijk niets. Nooit. Met een rollenspel word je als vrouw flink uitgedaagd. Lukt het jou om de vraag niet te stellen?

DAG 2
Er is niet elke dag voetbal op tv (presentatie)
Dag twee van de cursus begint met het rechtzetten van een grote misvatting. Wanneer er niet Europees gevoetbald wordt, er geen eindtoernooi of kwalificatiereeks is, het Nederlands Elftal niet oefent en er geen inhaalwedstrijd voor de competitie is, is er namelijk op dinsdag, woensdag en donderdag vaak geen voetbal op tv. De zin ‘er is elke dag voetbal op tv’ is dus onjuist.

Zeep is gewoon zeep (workshop)
Natuurlijk maakt Andrélon shampoo met kiwi, met biergist, met cafeïne, met zebrapis. En shampoo voor krulhaar, glanzend haar, blond haar, dood haar. En Dove maakt zeep voor de droge huid, de vochtige huid, de beschadigde huid, de gerimpelde huid. Weet je waarom? Omdat jullie dat kopen. Dom. Tijdens een heuse douchesessie laten we op de cursus zien dat je geen zestien verschillende flesjes nodig hebt om toch schoon te worden.

Wc-bril omlaag doen (workshop)
In een huwelijk is het geven en nemen. Dat betekent dat je als vrouw moet leren om de wc-bril omlaag te doen. Bijvoorbeeld wanneer de man dit vergeten is. Je zult zien dat het een kleine, simpele handeling is en bovendien veel beter voor je huwelijk dan iedere keer je man uitkafferen. We gaan oefenen met zowel staande als hangpotten en ook met een soft-close-zitting. De bril omlaag doen was nog nooit zo eenvoudig!

Drink veel of drink niet (theorie en praktijk)
Hoewel mannen het liefst hebben dat je altijd de BOB bent, mag je ook best een keertje zelf drinken en je man laten rijden. Belangrijk is dan wel dat je véél drinkt. Als de man namelijk moet rijden en jij maar twee baco’s drinkt, heeft hij de hele avond voor Jan Lul cola gedronken. Tijdens de cursus krijg je een korte uitleg, waarna we je flink leren innemen.

Ben jij een vrouw tussen de 18 en 118 en wil jij je leven beteren? Mail dan naar mijnmanverdientbeter@gmail.com voor meer informatie of inschrijven.