De drie grote zorgverzekeraars, Achmea, CZ en Menzis, zijn woest op HEMA. Het warenhuis lanceerde onlangs een goedkope zorgverzekering. Iets wat bij de grote verzekeraars totaal in het verkeerde keelgat schoot. “Dat van die testamenten vond ik nog wel grappig“, aldus een woordvoerder van Menzis, “maar nu gaan ze echt te ver.

Inmiddels hebben de drie, normaal gesproken grote concurrenten, de handen ineengeslagen en samen HEMA de oorlog verklaard. CZ: “Als ze oorlog willen, kunnen ze oorlog krijgen.” Achmea: “We zijn geïnspireerd geraakt door een notarisclubje dat laatst uit protest rookworsten ging verkopen. Hartstikke leuk, maar dat was voor een dagje. Wij gaan HEMA voortaan structureel dwarszitten.

Menzis start volgende week met de verkoop van tompoucen. “We beginnen met de traditionele roze exemplaren, maar met Koninginnedag maken we ze uiteraard ook oranje. Waarschijnlijk komen er ook andere soorten taart en gebak. En alles fors onder de prijs van HEMA. Echt Menzis!

CZ gaat in sokken. “Herensokken, damessokken, pantykousjes, eigenlijk alles wat die klootzakken bij HEMA ook verkopen. Maar dan goedkoper natuurlijk. Misschien gaan we later uitbreiden naar pyjama’s, sjaals, stropdassen en ondergoed. We laten mensen eerst even wennen aan de sokken.

Achmea wilde eerst de rookworsten doen, maar besloot toch origineler uit de hoek te komen. “Wij gaan zieken. Elke dag, in elk HEMA-filiaal. We hebben hiervoor een kleine tweehonderd medewerkers vrijgemaakt. Die gaan dagelijks naar een HEMA en laten per ongeluk dingen vallen, gaan lastige vragen stellen en creëren vreselijk veel oponthoud bij de kassa’s.

De drie verzekeren dat het gaat om een structurele koerswijziging en geen eenmalige ludieke actie. CZ: “We hebben een lange adem. HEMA moet en zal kapot. Daar zorgen wij voor.” Volgens Menzis speelt geld dan ook geen rol. “We hebben zat reserves door de torenhoge premies van afgelopen jaren.

HEMA heeft nog niet gereageerd op de plannen van de drie verzekeraars.

Advertenties