Pappa, wie is Volkert van der G?
Dat is een man uit Rusland die graag excuses wil. De politie in Nederland had hem opgepakt omdat hij een broodje had gegeten in een café en zich daarna heel lang op een vliegveld had verstopt. Nu moeten we sorry zeggen omdat we hem helemaal niet mochten oppakken.

Waarom niet?
Omdat hij zestien jaar lang onschendbaar is. Dan mag je doen wat je zelf wilt. En hij was nu nog maar elf jaar bezig, dus kon hij nog geen straf krijgen. Volgend jaar mogen we hem wel straf geven, want dan zijn er twaalf jaar voorbij.

Maar twaalf is toch geen zestien?
Nee normaal niet, maar gisteren was het coming-out-day. Toen heeft de regering besloten dat het anders moest. Veel mensen in Nederland hebben weinig geld, dus ze gingen samen rekensommetjes maken om te kijken of dingen anders konden. Dat is gelukt, maar ze hebben dus ook bepaald dat zestien soms twaalf is.

Hebben wij ook weinig geld?
Dat valt wel mee hoor. We hebben meer dan Geer en Goor. Dat zijn twee homo’s die vroeger heel veel geld hadden, maar nu in een huisje wonen met alleen maar kringloopspulletjes. Dat wordt allemaal gefilmd met een camera en daar maken ze een televisieprogramma van: De Grote Meneer Kaktus Show.

Wat is een homo?
Daar ben je eigenlijk nog een beetje klein voor, maar ik zal het simpel uitleggen. Een homo is iemand die vindt dat zwarte piet een gemeen woord is. Net als negerzoen en moorkop. Dat mag je eigenlijk niet zeggen in Nederland omdat mensen daar heel kwaad over worden.

Is Badr Hari ook een homo?
Haha, nee joh. Badr Hari heeft gisteren Patrick Kluivert afgelost als topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal. Ik denk dat jij Peter Jan Rens bedoelt. Die is homo en heeft verkering met een jong ventje. Maar daar moet je geen ruzie mee maken, want dan pakt hij je pensioen af.

Wat weet je toch veel pap.
Dank je jongen. Ik volg het nieuws op de voet. Dat leer jij later ook nog wel.