Gisteren was ze er weer. In Denemarken nota bene. Ik weet nu dus zeker dat ze niet alleen in Zuid-Europese landen te vinden is. Ze had bruin haar, grote borsten en een figuur om door een ringetje te halen. Ik schatte haar een jaar of dertig. De navelpiercing zag ik door de vingers. Iedereen mag fouten maken, ook Het Mooiste Meisje Van Het Zwembad*.

*Elke vakantiebestemming heeft er een. Ze kan blond zijn, maar net zo goed een brunette. Ze is groot of klein en ook de cupmaat doet er eigenlijk niet toe. Het figuur is altijd adembenemend. Vaak smeert ze zich in met olie en als de rook er bijna afkomt, dipt ze haar lichaam even in het zwembad. Dit alles uiteraard in slow-motion.

Ook hier in Denemarken verzamelden zich rondom HMMVHZ allemaal brave huisvaders die met hun gezin op vakantie waren. Achter de zonnebril waanden ze zich veilig. Denkend dat hun eigen vrouw het geloer niet in de gaten heeft. Die heeft het allang gezien, maar zegt bewust niets omdat ze dan onzin te horen krijgt, zoals: ‘ik vind jou veel mooier schat.‘ Mannen die dat zeggen, bedoelen eigenlijk: ‘als jij nou wat vaker met je melkflessen in de zon gaat liggen en twee keer per week naar de sportschool gaat, kom je misschien een klein beetje bij haar in de buurt.‘ Een leugentje echter, houdt de vakantie vaak gezelliger.

Ik heb niet mijn best gedaan om stiekem te gluren. Ik kijk liever heel opzichtig. Zo opzichtig dat de vriend van HMMVHZ continu twijfelt om mij een klap op mijn bek te geven. Dat risico neem ik dan maar. Het mooiste meisje wil graag bekeken worden. Anders is ze daar niet. Die komt niet met kinderen, gaat niet van de duikplank en trekt ook geen baantjes. Ze is er puur voor ons. Mannen gek maken en vrouwen jaloers.

Toen HMMVHZ haar lichaam na een bakuurtje weer even wilde afkoelen in het zwembad, was ik net met mijn kinderen in het water aan het stoeien. Toen gebeurde het. Iets waar ik de komende tijd nog vaak aan zal terugdenken. Het mooiste meisje van het zwembad mag best een navelpiercing hebben. Ook een sigaret roken is soms best sexy. Maar een tattoo die haar volledige rug bedekt en zelfs de achterkant van haar bikinibroekje inloopt? Inleveren die titel.