OUDDORP – Twee ouders zijn zaterdag uit een snikhete auto gehaald, die op de Brouwersdam bij Ouddorp stond geparkeerd. Bezoekers van het strand hadden de politie en de reddingsbrigade attent gemaakt op de achtergelaten ouders. De man bonkte met zijn hoofd tegen het raam om aandacht te vragen. De vrouw was inmiddels volledig versuft. Beiden zaten gehandboeid in de gordels op de achterbank.

Toen de hulpverleners de auto met geen mogelijkheid open kregen, werd besloten het zijraam in te slaan waardoor het portier van binnenuit kon worden geopend. De vrouw viel meteen naar buiten en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man schreeuwde dat zijn zoontje was ontvoerd. Het acht maanden oude jongetje zou meegenomen zijn door een lange man.

De verdachte werd niet veel later aangetroffen op het strand. Het ging om een vijfendertigjarige columnist uit Raalte. Hij zat met de baby van de ouders in de schaduw op het strand en was net bezig het vrolijke ventje een fruithapje te geven. Hij zei de agenten al te verwachten en ging vrijwillig mee naar het bureau. Daar deed hij zijn verhaal. De ouders zouden een koekje van eigen deeg hebben gekregen.

De verdachte gaf aan op andere plekken in het land ook mensen geboeid in auto’s te hebben opgesloten. Het raampje zou steeds een klein beetje open staan, waardoor er geen sprake was van levensbedreigende situaties. Wel gaf de man aan de betreffende auto’s bewust in de zon te hebben geparkeerd. De slachtoffers zouden allemaal in een eerder stadium hun hond in de auto hebben achtergelaten. Bij het huis van de verdachte werden alle honden op een schaduwrijk terrein kwispelend en in goede gezondheid aangetroffen.

Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte zich te ergeren aan de lage straffen voor het bewust achterlaten van kinderen en dieren in snikhete auto’s. Hij gaf bovendien aan door te gaan met zijn tegenactie zolang het nodig was. De agenten gaven de man een reprimande en stiekem een voorraadje handboeien mee.

——-

Genoten? Lees ook mijn column ‘Homoporno‘ of ‘De spin onder het glaasje