Ouders in snikhete auto achtergelaten

OUDDORP – Twee ouders zijn zaterdag uit een snikhete auto gehaald, die op de Brouwersdam bij Ouddorp stond geparkeerd. Bezoekers van het strand hadden de politie en de reddingsbrigade attent gemaakt op de achtergelaten ouders. De man bonkte met zijn hoofd tegen het raam om aandacht te vragen. De vrouw was inmiddels volledig versuft. Beiden zaten gehandboeid in de gordels op de achterbank.

Toen de hulpverleners de auto met geen mogelijkheid open kregen, werd besloten het zijraam in te slaan waardoor het portier van binnenuit kon worden geopend. De vrouw viel meteen naar buiten en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man schreeuwde dat zijn zoontje was ontvoerd. Het acht maanden oude jongetje zou meegenomen zijn door een lange man.

De verdachte werd niet veel later aangetroffen op het strand. Het ging om een vijfendertigjarige columnist uit Raalte. Hij zat met de baby van de ouders in de schaduw op het strand en was net bezig het vrolijke ventje een fruithapje te geven. Hij zei de agenten al te verwachten en ging vrijwillig mee naar het bureau. Daar deed hij zijn verhaal. De ouders zouden een koekje van eigen deeg hebben gekregen.

De verdachte gaf aan op andere plekken in het land ook mensen geboeid in auto’s te hebben opgesloten. Het raampje zou steeds een klein beetje open staan, waardoor er geen sprake was van levensbedreigende situaties. Wel gaf de man aan de betreffende auto’s bewust in de zon te hebben geparkeerd. De slachtoffers zouden allemaal in een eerder stadium hun hond in de auto hebben achtergelaten. Bij het huis van de verdachte werden alle honden op een schaduwrijk terrein kwispelend en in goede gezondheid aangetroffen.

Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte zich te ergeren aan de lage straffen voor het bewust achterlaten van kinderen en dieren in snikhete auto’s. Hij gaf bovendien aan door te gaan met zijn tegenactie zolang het nodig was. De agenten gaven de man een reprimande en stiekem een voorraadje handboeien mee.

——-

Genoten? Lees ook mijn column ‘Homoporno‘ of ‘De spin onder het glaasje

 

Advertenties

79 gedachtes over “Ouders in snikhete auto achtergelaten

 1. Uitstekende column over het meest ergerlijke nieuws van afgelopen week! Ouders op het strand en baby laten smoren in de auto met als excuus: “we gaan wel af en toe even kijken hoor!” Oh, dan is het goed…

  Onvoorstelbaar, wat een sukkels!

 2. Totdat er menselijke doden vallen en dat spreekt iedereen er schande van… wij wachten af

 3. volgens mij heet dit nog altijd “voor eigen rechter spelen”.
  iets wat nogsteeds niet mag in Nederland.
  De achterliggende gedachte snap ik wel.
  Huisdieren achterlaten moet gewoon bestraft worden.
  Kinderen achterlaten moet nog erger bestraft worden, desnoods via jeugdzorg.
  Maar nou wat als er iemand overlijdt door dit soort acties ?
  is hij dan nogsteeds de “grote held” ?
  Een beetje nadenken kan geen kwaad, en de volgende keer de hulpdienst inschakelen is een betere oplossing.

 4. hallo mensen, het is n colum! echt….sommige sukkels nemen ook alles voor waarheid aan… Goed stuk, humoristisch geschreven, hoop dat mensen nu eens gaan nadenken want t komt veel te vaak voor, goeie manier om het onder de aandacht te brengen!

 5. Ik vind het een super verhaal en iemand zou dat eens moeten doen bij het zoveelste kind of bij de zoveelste hond die in een hete auto zit opgesloten!
  Naar mijn idee neem je je kinderen mee naar het strand en in nederland zijn er zat stranden waar je je hond ook mee naar toe kan nemen!!

 6. wat een super goed verhaal!!!! Hopelijk word er idd actie ondernomen tegen mensen die hun kinderen of hond in de auto laten met het snikhete weer!!!!

 7. Wie weet gaan er nu eens ogen open van mensen die dus echt hun beest of kind achterlaten in een snik hete auto. Vraag me af hoe kom je er bij om zo iets te doen bahhhhhhhh heb er echt geen goed woord voor over.

 8. Het is duidelijk een grap, niet gebeurd. Maar wel geniaal om dit te publiceren. Het zou eigenlijk gewoon gedaan moeten worden om ze te laten zien hoe het voelt.

 9. Wat een geweldige column om te lezen. Ik hoop dat iedereen die dit leest voortaan goed nadenkt voordat ze de auto uitstappen en kind of huisdier achterlaten.

 10. het is dus wel echt gebeurd alleen was toen de baby van 8 maanden achtergelaten en indd de ouders gaven aan dat ze wel steeds zijn gaan kijken , maar stel dat de baby net even overlijdt in de tijd dat ze net niet waren kijken !!!! maar het hele punt achter deze geweldige columm is draai het eens om want dieren en baby`s kunnen niet voor zichzelf opkomen dus deze waarschuwing( doorspekt met een grote dosis humor ) is bedoeld voor ieder die denkt dat het best oke is om even je hond en of baby/kind in een bloedhete auto achter te laten !!!!

 11. Dit is zo’n column uit het rijtje, het mag niet, maar de aanvechting om iets dergelijks echt te doen is soms zooooo groot….!!

 12. vind het geweldig mensen denken totaal niet na , er zijn nog teveel mensen met het IQ van een borrelnootje

 13. Ik hoop niet dat het écht gebeurd is, maar het is wel een goed verhaal! Mensen zouden absoluut beter moeten madenken voordat ze hun kind of beest in een auto achterlaten..zelfs al is het maar voor een paar minuten!
  Hopelijk gaan mensen dit nu niet écht doen met ouders/baasjes…want dan is het hek van de dam. Maar ik ga hem zeker delen op Facebook, zodat dit stukje vaak gelezen wordt>als voorbeeld!!
  TOP!

 14. Ga hem gelijk delen ,verzonnen of niet ,ik vind het TOP ,mischien gaan die idiooten die wel hun kind of hond in de auto laten zitten eens nadenken ,want er zijn een hoop randdebielen die dus dus nog steeds doen

 15. Zo gaaf dit allen jammer dat er mensen zijn die niet goed lezen en daardoor missen dat het om een collem gaat ik vind hem geweldig

 16. Of het nu echt is of niet. Ik vind het een goed punt. Ik sta er helemaal achter. En hij mag het zeker blijven doen bij de mensen die dit soort dingen blijven doen.

  TOP !!!!!!!

 17. Elke 10 dagen overlijdt er in de VS al een kind door in de auto achter gelaten te worden. Het kan binnen 15 min gedaan zijn. Zeker met deze temperaturen buiten.

 18. Inderdaad, voor zulke feiten zou men veel zwaarder gestraft moeten worden..
  Als ik een hond of kind zie in een snikhete auto is het simpel…ik klop de ruit in..dat moet iedereen die dit ziet, gewoon ook doen…men is verplicht mens en dier te helpen

 19. een kind laat je niet achter in de auto …. ‘koekje van eigen deeg’ zou mss wel helpen… kunnen de rechters dit niet invoeren en het de : rickevers-wet noemen?

 20. Superactie! Hier moeten er meer van zijn!!! Ik als dochter van de auteur george berben van het boek kind van de rekening een verboden bestaan vechten al jaren voor betere wetten en bescherming voor kinderen tegen de overheid. Wij hebben meer dan 60 organisaties aangeschreven en politiek voor wetswizigingen en bescherming van het kind.geen reactie Helaas vindt teeven beschermen van pizza bezorger nog altijd belangrijker dan kinderen die slachtoffer zijn van allerlei wantoestsnden. Boetes zijn onbenullige zaken zoals papier op strast gooirn of wildplassen zijn hoger het leven van een kind heeft bij teeven geen prioriteit op want die leveren geen stemmen.Op de facebook pagina van kind van de rekening wordt er geen blad voor de mond genomen en alle wantoestanden naar buitengebracht. Mocht u meer info willen over de achtergrond van de auteur en degene die hem hierin steunen kijk dan op de website of fb pagina.u krijgt altijd persoonlijk antwoord van george zelf.dank voor het lezen.

 21. Sorry voor de taalfouten in de vorige reactie,was te snel met typen door mijn boosheid over

  De werkelijke toedracht,het achterlaten van een baby in een bloedhete auto terwijl de ouders op het strand lagen.

  Superactie! Hier moeten er meer van zijn!!! Ik, dochter van George Berben auteur van het boek “kind van de rekening, een verboden bestaan vecht met m’n vader al jaren tegen de Overheid voor betere wetgeving en bescherming voor kinderen. Wij hebben meer dan 60 organisaties aangeschreven die stellen op te komen voor het kind in nood en diverse fractieleiders binnen de politiek,.geen reactie Helaas vindt Opstelten het beschermen van pizza bezorgers blijkbaar belangrijker dan kinderen die slachtoffer zijn van allerlei misstanden Boetes voor onbenullige zaken zoals papier op straat gooien of wildplassen zijn hoog,maar een kind achterlaten in een bloedhete auto levert blijkbaar slechts een”hartig woordje” op van een politieambtenaar .Op de facebookpagina van “kind van de rekening” wordt er geen blad voor de mond genomen en misstanden mbt het kind in nood naar buiten gebracht. Mocht u meer info willen over de achtergrond van de auteur en degene die hem hierin steunen kijk dan op de website of facebook pagina.

  Geef een reactie Reactie annuleren

 22. De temperatuur in een auto kan binnen 10 minuten oplopen tot 50 à 60°C,
  de baby of hond kan letterlijk geen kant op en raakt oververhit.
  Ook de ramen op een kier open zetten helpt niet!

  Is nog iets duidelijker

 23. Tjonge, wat lezen mensen weer slecht! Dit is niet echt gebeurd.. maar een humoristische column. ( verhaal) waarin de schrijver een onderwerp uit het nieuws aanhaalt.
  Geweldig geschreven. Complimenten!

 24. Dit verhaal is natuurlijk niet echt maar wel goed geschreven.Nu een ander verhaal mensen die hun honden{dieren} buiten zetten en vastbinden omdat ze zo nodig op vakantie moeten en geen pension willen betalen. Die mensen mogen ze van wel vast binden op een vrij verlaten plek, dat ze pas na dagen gevonden worden. Hongerig en dorstig. Mensen die kinderen en dieren in de auto achter laten voor het eigen plezier zijn toch geen knip voor de neus waard, en daar geeft deze fictie wel nadenken over.

 25. Leuk stukkie!!
  En dan de mensen die niet doorhebben dat het fictie is, GEWELDIG !
  Aan de andere kant zijn mensen ‘dom’ genoeg om dit te geloven en om hun baby of hondje achter te laten…ongelooflijk toch?

 26. Mensen zijn echt niet wijs die hun hond of kind/kinderen in de auto laten er wordt zovaak voor gewaarschuwd waarom doen ze dit nog dan..?
  En waarom je neemt je baby toch mee het strand op of je hond laat je toch anders thuis waar die eten en drinke en koele plekken hebt
  Mensen zijn echt niet wijs tegenwoordig

 27. Nou als je het aan mij vraagt het blijft nog steeds een ontvoering oftewel kidnap je neemt niet zomaar andersman baby mee dan zit er een steekje los in je alleen omdat hij vind dat er een levensbedreigende situatie KAN ontstaan mag hij het recht hebben om een baby te ontvoeren? Bananer kan het niet

 28. Pingback: Baby in snikhete auto achtergelaten | MarliesOnline

 29. goed stukje.ik kwam pas na jullie reacties erachter dat het fictie is.
  als ouders zo dom zijn om niet te snappen dat je je kindjes niet in auto moet achter laten.
  die zijn niet geschikt als ouders en daar zouden ze de kinderen van af moeten pakken.poging tot doodslag noem ik dit.zeer slecht rechtsysteem in nederland bah.
  en dat telt ook voor mensen die hun diertje achter laten in auto.laten die mensen ook hun beurs achter in auto,nee zeker niet.ik moet hier elke keer zo van huilen als het op het nieuws is.ik snap het gewoon niet.mijn kindjes zijn mijn kostbaarste van de hele wereld .
  niet iedereen denk zo schijnbaar.

 30. Geweldig, ik hoop al jaren dat die gruwels op dezelfde wijze worden aangepakt zoals zij met mens en dier omgaan, chapeau!!!

 31. Lijkt mij een broodje aap. Een kind kidnappen is nog altijd een hele zware overtreding in Nederland. Ik kan mij niet voorstellen dat deze meneer er dan is af gekomen met een reprimande.

 32. Eindelijk iemand die eens optreed tegen dit soort (domme actie’s) Hoop dat de personen in kwestie zich net zo hebben gevoelt als de kinderen en dieren welke het zelfde zijn aangedaan Elk jaar weer horen we dit soort domme actie’s van ouders en verzorgers Niet geloven pff

 33. Ik heb bijna net zo hard gelachen om het gros van de reacties (omdat dat nu eenmaal beter is dan je er aan irriteren), als om de column zelf. Mooie manier om dit eens vanuit een ander oogpunt aan de kaak te stellen.
  Met name door de schrijfwijze bijzonder geschikt als artikel voor de Speld (waarvan ook zovelen nog steeds het verschil tussen satire/sarcasme en realiteit niet kennen).

 34. Perfecte satire misschien een verplicht stuk om ouders te laten lezen wat een gevoel een kind,hond of een ieder die opgesloten zit in een auto in de zomer/winter. En mensen die alleen maar de kop lezen en dan een reactie geven blijkt maar weer eens hoe goed ze kunnen lezen. Ga zo door met dit soort satire.

 35. Ik dacht ook eerst dat het een kop van De Speld was. Erg leuke column.
  Wel erg hoeveel mensen denken dat het waargebeurd is, veel mensen zijn echt te dom voor satire….

 36. Briljant!!! Niemand begrijpt dat dit fictie is…. Goed om even deze kwestie aan de kaak stellen op deze manier.
  Het feit dat mensen niet begrijpen dat het fictie is, heeft mijn dag gemaakt… net zo briljant als de mensen die denken dat alles dat De Speld schrijft op waarheid berust…. Beetje ‘oenig’ 😉

 37. GEWELDIG!!!
  Ik help graag mee om ouders en baasjes op te sluiten en baby’s en honden re redden zolang als zij niet wijzer cq. hoger gestraft worden!!

 38. Geweldige column, je zou iedere week zoiets moeten schrijven om de mensen wakker te schudden dat ze hun kind of hond niet in een snikhete auto kunnen achterlaten, in de VS sterven er veel kinderen en honden op deze manier.

  In NL. moet er veel strenger worden opgetreden, misschien de hoofdcommissaris van de politie geboeid, echt een keer in de auto zetten?!

 39. hoe fantasie rijk moet je zijn om zoiets te schrijven .. er zijn altijd gestoorden die het na willen doen….
  ga maar es door de wassstraat met je auto en blijf erin zitten .. je stik de moord zowat……

 40. Proest…..Ik vind het een geweldig idee 🙂 Nederland is veeeeeeeel te braaf. En heeft zich stom genoeg ‘vast geregeld’ met allerlei stomme onnodige regeltjes die heel veel goede ideeën in de weg staan. Daar dacht men even niet aan. Nee hoor, dat is een probleem voor de volgende minister. Want: “kijk eens hoe goed wij het nu doen?”. Ik mis het lange termijn denken een ‘beetje’……………

 41. Een goede column, de “verzorgers” van deze kinderen en dieren moeten een zware boete krijgen, en omstanders moeten een ruit inslaan om het dier en/of het kind te redden en de politie bellen natuurlijk, want je moet opletten dat jij geen boete krijgt omdat je een ruit inslaat.
  Daarna het dier naar de dierenbescherming, en het kind moet aangemeld worden bij jeugdzorg, eerst maar eens uitzoeken wat voor een verzorgers dat zijn die hun kinderen en dieren in een snik hete auto achterlaten!!!!

  Ik heb dit verhaal gedeeld op Facebook, succes met deze actie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s