Ik hoor wel eens dat mensen stofzuigen een ondankbaar klusje vinden. Of de was doen. Of ramen lappen. Is ook zo. Maar er is een klusje dat nog ondankbaarder is: het regeren van ons land. Dat kun je namelijk nooit goed doen. Er gaan altijd mensen huilen.

We moeten flink bezuinigen. Er moet ergens geld vandaan komen om onszelf niet in de problemen te brengen. Maar het lukt niet goed. Er moet steeds iemand huilen. Als je aan onderwijs komt, zit de volgende dag de hele Arena vol met stakende leraren. Schrappen we de cultuursubsidies, dan gaan de linkse hobbyisten zeuren. De geldkraan voor arme landen dichtdraaien dan maar? Kun je doen, maar dat vinden alle goedzakken en imagogeile bn’ers zielig. En Bill Gates heeft het ook liever niet trouwens.

We zijn zo lekker bezig met zaniken dat zelfs goede ideeën worden tegengewerkt. Als we 130 willen rijden, of dat onzinnige statiegeld willen afschaffen, vinden de Groenlinksstemmers dat slecht voor het milieu. En waar ik helemaal moe van word, is die pensioenleeftijd. Massaal met spandoeken de straat op als we een jaartje langer moeten werken. Oh oh, wat erg zeg. Werken tot 65 is net zo achterhaald als werken van 9 tot 5. Wake up people, we worden allemaal ouder, vitaler en kunnen makkelijk werken tot 66, 67, 68.

Wat de heren in het Catshuis ook beslissen, we gaan er toch over zeuren. En als ze even pauze hebben, gaan we natuurlijk door. Schandalig dat ze een sigaretje roken. Ongepast om te lachen in het zonnetje terwijl Nederland het moeilijk heeft. En die schouderklopjes zijn ook nep. Boehoe.

Als we uitgehuild zijn, gaan we voetbal kijken. Lekker hoor. Niet nadenken over tekorten, gewoon even genieten van Christiano Ronaldo en Lionel Messie. Wist je trouwens dat Ronaldo 29 miljoen per jaar verdient? Messie krijgt 33 miljoen. Shit. Toch weer tranen.