Zou Geert het verschil kennen tussen de Noordpool en de Zuidpool of zou hij alle Polen over één kam scheren? Zou hij wel eens een potje poolbiljart spelen? Houdt Geert wel eens een Poolse landdag met zijn fractie? Ik denk het niet. Geert houdt niet van Polen. Niet eens van tegenpolen. Geert wil meelopers. We moeten allemaal in de polonaise achter hem aan, carnaval of niet.

Geert zit veel op zijn werkkamer na te denken. Als rasechte populist zoekt hij zoveel mogelijk gezamenlijke ergernissen van zijn medelanders. Heeft ie er eentje gevonden, dan spuugt ie het uit in de media en kijkt ie hoeveel mensen applaudisseren. Helaas voor Geert klappen er steeds minder mensen.

Toen hij laatst op de A2 zat, kreeg Geert een briljante ingeving. Ingehaald door een busje met Polen ging er een lampje branden: ‘tuurlijk… Polen. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Islam is zo 2011. Maar iedereen heeft een hekel aan Polen’. Na een belletje met zijn fractie was het meldpunt snel geregeld. ‘Mag ik de website maken?’, vroeg Fleur gretig. ‘Ik reken op je’, antwoordde Geert.

Eerlijk is eerlijk. Ze hadden er meer van verwacht. Geert en zijn kornuiten. Maar de polonaise kwam er niet. Natuurlijk hebben we wel eens last van Polen. Maar ook van Marokkanen. En van Belgen. Chinezen, Tunesiërs, Engelsen, Fransen, Duitsers. Van Zweden, IJslanders, Canadezen en Brazilianen. Van de buren, van kinderen, bejaarden, familieleden en vrienden. Van mensen Geert. We hebben allemaal wel eens last van mensen. En voor zover dat nog niet duidelijk was, weten al die mensen nu in ieder geval waar ze niet op moeten stemmen.

Bedankt Geert!